2016-02-27

Att rädda en flygel

För ett par nätter sedan drömde jag en mystisk dröm om två blomvaser som stod ovanpå en flygel. Flygeln hade något slags mörkt tyg över sig, en duk eller ett skydd kanske, och vaserna var av glas, med buketter av rosor och kvistar. Även andra blommor fanns med, gerberor och de där små vita som jag tror kallas brudslöja.

Resten av rummet var mörkt, en del av ett stort hus, en enplansvilla med flera ingångar. Ovanför blomvaserna fanns ett komplicerat spinklersystem som någon hade satt igång så att det skulle duscha blommorna med jämna mellanrum under natten, för att de skulle må bra och hålla sig fina. Jag och en annan odefinierad person stod och tittade på arrangemanget och märkte att det duschade ut alldeles för mycket vatten – duken var våt och det hade bildats en pöl runt blomvaserna och vi förstod att flygeln skulle bli förstörd om det fortsatte på det där viset.

Den andra personen tyckte att vi borde fixa det hela på något vis, men jag sa att det inte var vår sak – den som hade satt igång sprinklersystemet ville ju ha det så där och vi hade ingenting med det att göra. Ändå blev jag också bekymrad över flygeln, och vi började försöka fundera på vad vi kunde göra. Till sprinklersystemet hörde ett kodlås och det gjorde att vi inte kunde ändra på vattenmängden; den var inställd på det där sättet och vi kunde inte minska den.

Vi funderade på olika andra alternativ för att rädda flygeln, kanske att flytta den och låta blommorna stå på golvet? Eller skulle man kunna flytta hela huset? Jag tänkte att man liksom kunde vrida det så att vattnet hamnade någon annanstans än på flygeln. Detta måste ju ha inneburit att huset inte hängde ihop, eller att sprinklersystemet kom någon annanstans ifrån än från taket, och jag vet inte hur vi löste det hela eller om drömmen slutade där.

Skumt, hur som helst. Alltihop verkar liksom onödigt eller överambitiöst. Blommorna hade ju vatten i sina vaser och kunde ha klarat sig över natten ändå? Och vad är det jag vill rädda? Finns det något jag inte kan ändra på för att någon annan har en kod som jag inte känner till?

Inga kommentarer: