Böcker

Min senaste bok heter Pappa, vet du vad jag drömde? och gavs ut 2013 på Black Island Books. Den tar form av ett slags helvetesvandring, eller nedstigning till underjorden, där Beatrice, 22 år, går igenom ett höstligt Stockholm och minns sin ljusa barndom, en lycklig familj i ett vackert hus där hon inte kände sig hemma. Hon trivs bättre i skuggorna, hos spöken och halvt bortglömda mytiska gestalter, där hon inte behöver vara en duktig flicka som tar sig i kragen och satsar på en karriär.

"Kanske har hon helt enkelt bara klivit av framgångssamhället – kanske är hon med Morrisseys ord 'so very tired of doing the right thing'" skrev Bernur i en recension. "Alltså läser jag hennes berättelse som ett stilla uppror, att huvudpersonen pekar ut en alternativ väg. Liksom sin författare: ett nytt sätt att skriva romanen på."

Läs utdrag ur boken här och här.

Pappa, vet du vad jag drömde? är min femte roman. 2005 kom På dina murar på Wahlström & Widstrand – om Gun som bor hemma hos sin mamma i en gammal östermalmsvåning och vägrar gå ut – och på 1990-talet gav jag ut tre böcker på Bakhåll: Men jag var redan där (1992), Ett namn i mörkret (1995) och Vinter är allt jag vet (1998).

Jag har också publicerat två experimentella egenutgivna böcker: I väntan på support, en metadokumentär arbetslivsskildring, och Brusa högre lilla å, en diktsamling som bara innehåller bokstaven å.

Medverkar i antologierna Sport (Black Island Books 2014) och Poeter mot krig (Yelah förlag 2003).